El Museu de Manresa presenta l’espai eMM2 – Espai Memòries. Magatzem Lapidari del Museu de Manresa amb obres de l’artista Jesús Galdón.

Des d’aquest mes d’abril, el Museu de Manresa presenta l’espai eMM2 – Espai Memòries. Magatzem Lapidari, amb la instal·lació artística  «El què diuen les pedres callen els arbres», de Jesús Galdón.

L’espai es troba al magatzem del Museu de la plaça de la Reforma i preserva la col·lecció d’elements de pedra del Museu de Manresa provinents principalment de l’enderroc de les esglésies i convents gòtics i barrocs de la ciutat que es va fer l’any 1936 durant la Guerra Civil, en ple període revolucionari. Fragments d’escultures, claus de volta, sarcòfags, capitells, fusts i bases de columnes, etc., conformen aquest fons.

L’artista Jesús Galdón, a través de la instal·lació “El què diuen les pedres callen els arbres”, obre la col·lecció del lapidari del Museu de Manresa a una mirada transversal i contemporània que ens interpel·la a reflexionar vers l’origen, continuïtat i destrucció del patrimoni local, i alhora, universal.

El lapidari forma part de l’eix Espai Memòries del Museu i  esdevé punt de referència dels espais de la memòria històrica de la ciutat i espai d’implicació de la ciutadania en processos de reflexió sobre el nostre passat immediat, el present i el futur. Aquesta intervenció ha comptat amb el suport de Memorial Democràtic, Generalitat de Catalunya i Diputació de Barcelona.

Es preveu també un programa de visites comentades un diumenge al mes, que començarà ara al Maig.

Inscripció prèvia:

museu@ajmanresa.cat

Tel.: 93 874 11 55 

(Imatge i text extrets de la pàgina web del Museu Comarcal de Manresa)

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s