«Cos geològic» de Clara Payas s’exhibeix a l’Estany

El passat 7 de novembre es va inaugurar l’exposició “Cos Geològic. Història geològica re(il·lustrada) dels turons testimoni a la plana ausonenca” de Clara Payas, la podeu veure fins al 30 de novembre de 2021. 

Emmarcada dins del Festival Cultura Inquieta, organitzada pel Consell Comarcal del Moianès, s’exhibeix a la sala polivalent de la Casa de Cultura de l’Estany, amb el suport de l’Ajuntament de L’Estany i la Diputació de Barcelona.

L’exposició proposa una versió alternativa de la història geològica dels «turons testimoni» a la plana ausonenca, al·ludint a les diverses formes de representació visual de la natura, i el paper d’aquestes imatges en el seu aprenentatge i concepció. Així, mentre que la pintura de paisatge de final del XIX i una bona part del XX, ens apropa a una visió romàntica, emocional, de la natura, la il·lustració científica, pròpia de disciplines com la biologia, geologia, geografia, etc., genera narratives didàctiques, de tipus descriptiu i causal.

Cos Geològic presenta una hibridació entre aquests models de representació, utilitzant diferents tècniques, amb la idea de modificar el relat i introduir-ne nous conceptes.

Nascuda a Manresa i Llicenciada en Belles Arts, Clara Payas, s’ha desenvolupat en el camp de la conservació i restauració de pintura. Ha estat responsable de nombroses intervencions arreu de Catalunya, entre elles la restauració i reproducció de diverses pintures romàniques emblemàtiques a la vall de Boí. L’any 2010 va iniciar la seva activitat com artista visual. En aquesta àrea, ha participat en diverses exposicions, individuals i col·lectives a Catalunya, en festivals internacionals de videoart i en residències d’artistes a les ciutats de Berlín i Quito.

  • Lloc: Sala Polivalent de la Casa de Cultura, Pça del Monestir, 4, L’Estany (Moianès)
  • Horari: De dilluns a diumenge de 10 a 14 h // Dimecres, dijous i divendres de 17 a 20 h.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s