«Sapòfrits. Diàlegs amb el bosc» d’Eudald Alabau a Cal Sitges

L’Espai Expositiu Cal Sitges d’Artés exposa “Sapròfits. Diàlegs amb el bosc” d’Eudald Alabau del 13 de gener al 4 de març de 2022. Una Obra que, a partir d’un plantejament científic, l’autor la porta al camp artístic per plasmar les seves vivències dins del bosc.


Eudald Alabau Selva (Ripoll, 1950), és artista plàstic. Va estudiar i es va llicenciar a l’Escola Sant Jordi de Belles Arts de Barcelona. Havia sigut professor d’escultura a l’Escola d’Art de Vic. L’any 2006 va realitzar experiències artístiques a Noruega i a Eslovènia. L’any 2008, va prendre part a la Fira d’Art Independent de Madrid (Faim). Actualment, Eudald Alabau treballa en projectes de Land art. Moltes de les seves obres, efímeres, utilitzen materials naturals, com el gel.


La recerca plàstica d’Eudald Alabau gira al voltant de 12 paraules. Les quatre estacions de l’any: PRIMAVERA, ESTIU, TARDOR, HIVERN. Els quatre elements: AIRE, TERRA, FOC, I AIGUA. I quatre verbs : NÉIXER, CRÉIXER, REPRODUIR-SE I MORIR. Aquestes paraules, representatives del seu discurs, es van interrelacionant contínuament. Alabau ha treballat sempre amb temes relacionats amb la natura. Molts dels materials emprats provenen de materials efímers o de rebuig. Influenciat per la seva tasca com a docent, realitza obres de finalitat didàctica. Sovint, els seus muntatges, requereixen la participació col·lectiva de la gent i incideixen en la denúncia de les agressions al medi ambient.


“Al món hi ha organismes que són capaços d’obtenir l’energia de la matèria no viva que es troba en estat de descomposició. Es tracta dels organismes sapròfits. Són éssers vius que s’encarreguen d’interactuar amb l’entorn a nivell microscòpic. Gràcies a aquest tipus d’éssers vius l’ecosistema recupera gran part de l’energia que necessita per regenerar-se i continuar el seu cicle”.


A partir d’aquest enunciat científic, Eudald Alabau experimenta amb les seves creacions plàstiques de manera que, pintures, relleus i escultures, plasmen aquesta matèria en descomposició, i s’estableix una mena de lluita entre l’espai buit, que anomenem desocupat, i l’espai ple, representatiu de la matèria.


Per a l’execució d’aquesta obra, Alabau utilitza materials que recicla i diverses disciplines del camp de l’expressió plàstica, i ens mostra el seu entusiasme per la vida al bosc i la seva capacitat de regeneració.


  • Informació de visita:
  • Dates: del 13 de gener al 4 de març de 2022.
  • Lloc: Espai Expositiu Cal Sitges (C/ Les Parres, 44, Artés)
  • Horari: de dilluns a divendres, de 15:30 h a 20 h. Dimecres i dissabte, de 10 h a 13 h.

(Informació extreta de CACIS)

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s