Oberta la convocatòria de residència a CACIS 2022

«CACiS El forn de la Calç (Calders, Moianès) obre la convocatòria internacional d’artistes, arquitectes, creadors i científics a residència durant l’any 2022, per realitzar un projecte d’art, ecologia i sostenibilitat amb la intenció de fomentar col·laboracions entre artistes, creadors i científics. La creació conjunta o individual haurà d’estar guiada per la calç, l’origen, la producció, els usos, la història i tenint en compte el canvi climàtic, com ara inspiració, reflexió i invitació a l’acció.»

«CACiS davant l’actual situació d’emergència ambiental, molt més que climàtica, vol redefinir la línia de treball, amb l’objectiu de ser molt més radical i actiu. No són suficients paraules i discursos estètics, es tracta de ser activista i de cridar les coses pel seu nom sense por. Ens enfrontem a una situació dramàtica amagada per una societat egoista i hipòcrita. La Mediterrània es mor i és tomba de milers de dones, homes i nens que, escapant de l’horror, estan disposats a qualsevol cosa per un somni. Altres aixequen murs i tanquen els que fugen faltant al deure de l’hospitalitat. Comencen les guerres de l’aigua i els boscos més extensos es cremen sigui per abandó o avarícia. La Terra se sent ferida i acabés sent inhòspita per als humans.
Art i Natura… han de ser més que paraules. El respecte a la natura, a les plantes, a la resta dels éssers vius, a la Terra és imprescindible per a la pròpia supervivència dels éssers humans. Hem de viure en equilibri amb l’entorn natural i acceptar que només som una part petita de la vida d’aquest planeta.
I davant de la desídia, l’egoisme, l’avarícia, les mentides, la ceguesa, només hi ha la revolució, l’acció… Carola, Pia, Greta… elles criden i actuen i nosaltres no hem de seguir callats i cecs.
CACiS escolta la terra i aprofitant els seus recursos des d’avui serà activista i no callés. Educar, formar, ensenyar… demostrar que és possible una vida més equilibrada, més propera a la terra, els mars, les muntanyes i la vida que hi prospera. Però per fer-ho possible cal posicionar-se de manera més combativa.
CACiS, prenent com a referència el seu origen, la calç, els vells forns, la pedra on ha crescut, les dures històries dels treballadors que fabricaven la calç amb medis arcaics i, sense deixar d’exigir un comportament responsable, equilibrat i respectuós amb la resta d’habitants de la Terra, presenta la nova convocatòria de residència de suport a pràctiques artístiques i del pensament davant de la crisi climàtica i amb la calç com a element central.»

Termini de presentació de propostes: 20 de febrer.

Podeu trobar més informació sobre la convocatòria a la web de CACIS, aquí.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s