VI_suals 21, s’inaugura el pròxim 4 de juny a l’Anònima de Manresa

El pròxim cap de setmana, Manresa s’omple de vi encetant el juny amb la fira ViBa – Vi del Bages, tres dies plens de xerrades, degustacions a càrrec dels cellers de la Denominació d’Origen Pla de Bages i amb mostres d’arts visuals a través del VI_suals, tot per posar en valor l’art, el vi, la cultura i el territori.

El VI_suals és un projecte que vol posar en relació la cultura tradicional del vi amb els llenguatges artístics contemporanis.

Amb una trajectòria de gairebé 10 anys, i gràcies a la complicitat de la Denominació d’Origen Pla de Bages, l’Ajuntament de Manresa, la Taula de les Arts Visuals de la Catalunya Central (TAVCC), Cine Club Manresa i Foto Art Manresa, Vi_suals ha esdevingut un projecte cultural de referència per la seva tasca divulgativa a l’hora d’apropar la cultura del vi al teixit social de Manresa i comarca.

Any rere any, el projecte Vi_suals reuneix el treball de diferents artistes de la zona del Pla de Bages en una mostra que té com a fil conductor un concepte o element vinculat a la viticultura. El programa d’enguany, que parteix del concepte «cercles», va començar a gestar-se l’any 2020, però a causa de l’eclosió de la pandèmia de la COVID-19, no va poder mostrar-se.

Sota l’eix temàtic dels «cercles», la TAVCC presenta un projecte de comissariat que inclou l’obra de 13 artistes plàstics que han incorporat a les seves creacions un cèrcol de ferro de bóta, cedit per cadascun dels cellers de la Denominació d’Origen Pla de Bages que participen en el projecte. A més d’aquesta referència directa al món del vi, els «cercles» apel·len al procés vegetatiu de la vinya i són alhora el símbol de l’infinit i la unitat.

Mostra col·lectiva d’arts plàstiques

La mostra, comissariada per la TAVCC a partir de l’adaptació d’un projecte artístic de Roser Oduber, mostrarà el treball que els següents artistes han fet al voltant de la cultura vitivinícola de la comarca del Bages: Ma Àngels Comellas, Marta Genis, Tamara Hernández, Hök, Pep Jaumandreu, Carme Magem, Núria Malé, Carme Margarit, Jaume Mestres, Assumpta Pla, Joan Ramon Reig, Enric Rodó i Teresa Soler.

La mostra Vi_suals 2021 s’inaugurarà el divendres 4 de juny a les 7 de la tarda, just abans del ja clàssic tast de picapolls de ViBa. Estarà oberta al públic els dies 4, 5 i 6 a la nau principal del recinte de l’Anònima, al pati del qual hi haurà la mostra de vi ViBa.

Horaris:

  • Divendres 4 de juny: 19.00 – 21.00h
  • Dissabte 5 de juny: 11.00 – 15.00h i 18.00 – 21.00h
  • Diumenge 6 juny: 11.00 – 15.00h

També hi haurà una projecció audiovisual el dissabte 5 a les 12 h. amb les obres «El Mètode Flikowsky» de Pau Gros Bertran i Aleix Serra Riera i «Hablar del tiempo» de Carla Soza, a la Sala d’exposicions Espai La Plana. Podeu obtenir les invitacions a www.kursaal.cat

I la mostra fotogràfica de Foto Art Manresa (del 4 al 13 de juny) a la Sala d’exposicions Espai La Plana.

Podeu descarregar-vos el catàleg de la mostra VI_suals aquí.

(Part de la informació d’aquest text ha estat extreta de la pàgina web de la TAVCC).

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s