“Tares” d’Anna Benet a l’Espai Plana de l’Om (Manresa)

L’Espai Plana de l’Om de Manresa, acull fins al 30 de maig la mostra “Tares” d’Anna Benet. És la segona de l’edició 2021 del programa «Contemporanis» de la TAVCC (Taula de les Arts Visuals de la Catalunya Central), dedicat als artistes emergents del territori.

Anna Benet i Prat (Sant Salvador de Guardiola, 1990) és Llicenciada en Belles Arts (UB i HfBK Dresden) amb Màster en Disseny i direcció d’art (Elisava) i Màster de Professorat especialitat de dibuix (UB). Actualment estudia el cicle superior de Disseny i elaboració de producte ceràmic a l’Escola d’Arts de Vic i treballa pel seu compte en un taller al Centre Cultural Konvent a Cal Rosal. També és docent en un institut i imparteix classes de ceràmica.

Ha treballat principalment amb fotografia, disciplina que compagina des de fa quasi quatre anys amb l’estudi de la ceràmica. Ha participat en diverses exposicions col·lectives a diferents espais de la Catalunya Central, a Barcelona i a Dresden (Alemanya). La del cicle «Contemporanis» a l’Espai Plana de l’Om és la seva primera mostra individual.

La proposta d’Anna Benet va ser una de les escollides pel jurat de la convocatòria 2020 del projecte «Contemporanis» de la TAVCC, juntament amb les de Berni Puig i Octavi Serra. A causa de les restriccions causades per la pandèmia de la COVID-19, però, ha hagut de posposar-se un any i, finalment, ha entrat en el programa d’exposicions de l’Espai Plana de l’Om de l’any 2021.

Aquest temps d’impàs, ha impactat profundament en la percepció de l’artista que, finalment, ha presentat una proposta diferent de la inicial, que també ha estat elogiada pels membres del jurat de la convocatòria.

«Tares» és la mostra d’un conjunt de peces que sorgeixen de la reflexió sobre els límits entre l’art i l’artesania. Mentre que l’artesania va lligada a la funcionalitat de l’objecte i a la producció seriada, l’art no busca produir objectes utilitaris i repetits sinó peces úniques, generalment acompanyades d’un discurs conceptual.

«Contemporanis» és un programa expositiu de la TAVCC, que busca la difusió de l’art contemporani més emergent del territori. Amb aquest projecte, la TAVCC vol recuperar l’esperit originari de la Sala de la Plana de l’Om de Manresa, oferint l’oportunitat a joves creadors d’exposar les seves obres i donant resposta a una de les mancances més visibles de l’entrellat cultural manresà: l’absència d’un programa dedicat a l’art contemporani.

El projecte, nascut l’any 2019 en col·laboració amb l’Ajuntament de Manresa, es basa en una convocatòria oberta i una posterior valoració d’un jurat per a la selecció de 3 projectes anuals que seran exposats durant un me

s aproximadament a l’emblemàtica sala manresana.

L’exposició d’Anna Benet és la tercera del projecte, precedida per les dels artistes Mònica Campdepadrós i Oriol Segon Torra (l’any 2019), Berni Puig (l’any 2020) i Octavi Serra (seleccionada l’any 2020 però mostrada finalment l’any 2021).

(Text adaptat i extret de la pàgina web de la TAVCC)

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s